Vyhledávání

Kontakt

Ing. Milan Zajíček

T.G. Masaryka 102
Nové Město nad Metují

603 441 102
733 184 702

info@pojistenizajicek.cz

Novinka od ČPP: Pojistí podnikatele a veřejnou správu proti terorismu a dalším násilným činům

23.01.2017 14:55

Česká podnikatelská pojišťovna reaguje na globálně narůstající hrozby a rizika teroristických útoků nabídkou produktu připraveného na míru podnikatelům a institucím veřejné správy. Jako jedna z mála pojišťoven na českém trhu zahrne riziko terorismu mezi pojistné události a poskytne odškodnění.

Klienty pojistíme proti celé škále nepříznivých situací, které mohou být s terorismem spojeny. Dále jde především o násilné činy a sabotážní akce, veřejné a občanské nepokoje, výtržnosti a jiné typy narušení veřejného pořádku,“ říká Pavel Wiesner, ředitel úseku podnikatelských rizik. „Pojistnou ochranu je možné sjednat také pro případ stávky či úmyslného poškození majetku při veřejných a občanských nepokojích,“ doplňuje Wiesner.

Tento typ pojištění doporučuje ČP P nejen pro ústředí velkých korporací či výrobní závody. Rizikové jsou z pohledu teroristických útoků také vládní a veřejné instituce, dodavatelé veřejných služeb, stejně jako provozovatelé hotelů, restaurací, nákupních center, maloobchodních prodejen, zábavních parků či skladů. Pojistné krytí pro případ poškození majetku a přerušení provozu následkem násilných činů spojených s terorismem nabídla ČPP začátkem letošního roku.

ČPP se ve vztahu k aktuálním tématům jako je terorismus profiluje jako flexibilní, akceschopná, proklientská firma. „Nebojíme se jakékoliv výzvy a jsme rádi, když můžeme vymyslet klientovi pojištění na míru, a to i v případě zcela nestandardního požadavku na pojistné krytí, pro které na českém pojistném trhu není vhodný produkt,“ dodává ředitel úseku podnikatelských rizik Pavel Wiesner.

Nové typy pojistného krytí proti teroristickým útokům a hrozbám se sjednávají vždy s ohledem na individuální potřeby zákazníka. Pojištěním se lze chránit proti fyzické škodě na hmotném majetku, kterou způsobí pojištěná rizika nebo také proti škodě vzniklé nemožností pronajímat majetek. Pojištění se však může vztahovat také na ztrátu hrubého zisku vzniklou přerušením provozu. ČPP nabízí zájemcům o využití novinky nezávaznou kalkulaci, kterou rádi poskytnou pracovníci poboček či pojišťovací zprostředkovatelé.